Beste inwoners van As en Niel-bij-As,

Zoals jullie ongetwijfeld weten, staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Op 14 oktober 2018 kiezen jullie wie de volgende 6 jaren het beleid in onze mooie gemeente vorm mag geven.

Het is een periode waarin allerlei beloftes worden gemaakt en specifieke thema’s aangekaart worden. Om niet te verdrinken in een overaanbod aan loze beloftes, richten wij ons op volgende vier thema’s.

  • Inspraak en communicatie
  • Woonbeleid
  • Verkeersveiligheid en mobiliteit
  • Vrije tijd

Voor deze vier thema’s stellen we concrete haalbare programmapunten voor die we in de volgende legislatuur willen realiseren. Welke programmapunten dit net zijn, vind je terug in onze volgende folders.

VELE BELOFTES MAKEN SCHULD!

Beloftes doen is één zaak. Maar de beloftes invullen en de manier waarop is een andere zaak. We kunnen niet ontkennen dat er de afgelopen 12 jaren door de absolute meerderheid mooie projecten gerealiseerd zijn. Deze projecten wist men dan ook zeer gunstig in de kijker te plaatsen. Maar wij vinden dat de tijd gekomen is om verder te durven kijken en ook de pijnpunten boven mogen komen.

Het is dan ook onze overtuiging dat op gemeentelijk vlak, een machtsmonopolie door één en dezelfde politieke strekking, met het oog op de toekomst een nefaste uitwerking heeft. Een gebrek aan inspraak en communicatie, nalatigheid, éénzijdig denken en onaantastbaarheid, dienen ten allen tijde vermeden te worden. Want net zoals een gezin, werkt een gemeentebestuur het best als er wordt samengewerkt en er compromissen gesloten worden. Vandaar dan ook onze slogan #SamenVoorAs.

We hebben de afgelopen 12 jaren op een constructieve manier oppositie gevoerd en hebben steeds een kritische blik geworpen op het huidige beleid. Wij willen dan ook vanaf 2019 terug deel uitmaken van dit beleid en verder bouwen aan onze mooie gemeente waar iedereen zijn plaats verdient en er ook echt naar iedereen geluisterd wordt.

WIE ZIJN WIJ?

Onze kandidatenlijst is een mooie groep waarbij elk individu met zijn eigen kwaliteiten het team versterkt. Ondanks we allemaal verschillend zijn, is er toch iets dat ons verbindt. We gaan #SamenVoorAs, niet alleen met mekaar maar ook met jullie.

Samen met mijn volledig team zijn we er van overtuigd dat we As samen nog beter kunnen maken, maar wij zijn er ons van bewust dat we jullie daarvoor nodig hebben. We hopen dan ook op jullie stem, zodat we hier samen vanuit de meerderheid werk van kunnen maken.