Als jonge en dynamische inwoners van As willen wij mee de toekomst van onze gemeente bepalen! Verkiezingen lijken misschien wel saai, maar ze zijn zeker ook belangrijk voor ons jongeren, want ze gaan over jouw dagelijkse leven.  Ze draaien rond Inspraak & Communicatie, Wonen in onze gemeente, Verkeersveiligheid & Mobiliteit en Vrije Tijd, thema’s waar wij als jongeren iedere dag mee in aanraking komen.

CD&V As/Niel-bij-As trekt dan ook volop de kaart van de jongeren. Met 5 van de 19 kandidaten onder de 35 jaar willen we zorgen voor verjonging en vernieuwing van het gemeentebestuur. Hierbij stellen we volgende programmapunten voorop:

  • Naar het gemeentehuis en terug, allemaal voor een onbenullig formuliertje. Die uren aanschuiven moet gedaan zijn. Een digitaal loket moet ervoor kunnen zorgen dat alle documenten online terug te vinden zijn.
  • Woningen worden alsmaar duurder, zowel het huren als het kopen. In het woonbeleidsplan moet er dan ook meer aandacht besteed worden aan betaalbaar en kwalitatief wonen voor jonge Assenaren.
  • Jongeren moeten zich kunnen uitleven in onze gemeente. Ook en vooral wanneer de zon onder gaat. Wij willen dat het jeugdhuis terug gaat naar de jeugd, want voor het bouwen van de beste feestjes moet je nu eenmaal bij de jeugd zijn.
  • Jeugdbewegingen zijn van onschatbare waarde binnen een bruisende gemeente. Onze jeugd ontwikkelt er vaardigheden die hun persoonlijkheid versterken, ze leren er samenwerken en omgaan met tegenslag. Wij willen een optimalisering van het subsidiereglement voor jeugdverenigingen om hen zo een gezonde toekomst te kunnen garanderen voor zowel hun werking als hun infrastructuur.
  • Wij willen jongeren voldoende kansen en ruimte geven om jong te zijn. Wij willen hun dan ook voldoende mogelijkheden bieden om zich te ontspannen. Samen met hen willen wij het vrijetijdsaanbod voor jongeren uitbreiden en optimaliseren.

Kortom, we kiezen voor de toekomst. Want de toekomst is aan de jeugd!

Jan, Damine, Sven, Thomas en Kelly