Veilig terug naar school!

Bij het begin van het nieuwe schooljaar willen we extra aandacht besteden aan de veiligheid van kinderen die met de fiets
(of te voet) naar school gaan. Kiezen voor de fiets, is kiezen voor beweging, het klimaat, veiligheid en de mogelijkheid om
vlot contact te leggen. Geen enkel ander vervoersmiddel combineert zoveel voordelen.  Om het schooljaar goed te laten beginnen, roepen we op om iedereen attent te maken op hun weggedrag en een veilige schoolomgeving. Want voor een veilig schoolbegin zorgen we samen!

Om die reden organiseren wij tussen zaterdag 31 augustus en woensdag 21 september 2019 een wedstrijd rond het thema "Koning Fiets". De officiële voorstelling van deze wedstrijd zal vanavond, 26 augustus 2019, plaatsvinden op de avondmarkt, in het centrum van As. 

De bedoeling van de wedstrijd is om onze affiche op een duidelijke plek op te hangen. Spotten wij als lokale afdeling jouw affiche maak je kans op een van onze waardebonnen of andere leuke prijzenpakketten! Wil je je winstkansen vergroten? Post dan een foto van jezelf of je kinderen met één van onze affiches op onze Facebookpagina. 

Kan je vanavond op de avondmarkt geen affiche komen halen en wil je toch deelnemen of wil je zeker zijn dat we jouw affiche zullen zien? Neem dan even contact met ons op en wij zorgen dat het in orde komt!
Hier kan je de affiche ook digitaal terug vinden.

Om de fietsers extra aan te moedigen kan jij:

  • Je snelheid aanpassen, zeker in een zone 30, in de buurt van kinderen of aan een bushalte.
  • Sla je af aan een kruispunt? Fietsers die rechtdoor rijden hebben voorrang.
  • Geef het goede voorbeeld. Steek over aan het zebrapad en respecteer de verkeerslichten.

Ga je zelf met de fiets:

  • Zorg dat je goed zichtbaar bent: fluohesjes, reflecterende strips, felle kledij… En uiteraard degelijke fietsverlichting.
  • Kijk samen welke weg naar school de veiligste is. De kortste weg is misschien niet de veiligste. En misschien zijn er wel buurjongens of -meisjes die samen mee naar school kunnen.
  • Vergeet alvast je helm niet op te zetten.

Voor een veilig schoolbegin zorgen we samen! Ondersteun de actie en hang de affiche op.

  • Verkeer & verkeersveiligheid
  • Onderwijs
  • Mobiliteit & openbaar vervoer